Home » News » Habitat opent uniek vastgoedconcept.

Habitat opent uniek vastgoedconcept.

Wevelgem, 20 april 2021 – Vastgoedkantoor Habitat opent vandaag zijn nieuw vastgoedconcept in het centrum van Wevelgem. Voormalig café Klokke Roeland werd omgedoopt tot co-working hub met uniek design interieur. Niet enkel het pand is uniek, ook de doorgedreven digitalisering en eerlijke, transparante communicatie met klanten zijn allesbehalve wat je van een klassiek vastgoedkantoor verwacht.  Tegen eind dit jaar wil Habitat 10 makelaars aanwerven en het concept uitbreiden naar andere centrumsteden in Vlaanderen.

Immokantoor van de toekomst

Toen Emmanuel Louf, eigenaar van Habitat, in 2015 het toenmalige Immo Habitat overnam, wist hij al snel dat hij de zaken anders wou aanpakken. “De vitrinebordjes, stijve communicatie, beperkt klantencontact en de cowboystijl van sommigen was niets voor mij.”, vertelt Louf. “Het is mijn droom om een échte vastgoed-community te creëren. Na vijf jaar hard werken, staan we er: e-mailmarketing, digitale tools om mee te werken, de website en nu ook de eerste Habitat-hub. Hier ontmoeten gepassioneerde makelaars elkaar, delen ze kennis en focussen ze op wat ze liefst doen: huizen verkopen en mensen gelukkig maken met de juiste woning voor de juiste prijs. Geen loze beloftes of stijf gedoe maar eerlijke, transparante communicatie in een ongedwongen sfeer waarbij klantentevredenheid en niet de portefeuille van de makelaar centraal staat.”

Vernieuwing in de immowereld

“Bij Habitat doen we de dingen anders omdat we ons vragen stellen bij de normale gang van zaken. We geloven dat het beter kan.” zegt Louf. “Waarom zou een vastgoedkantoor saai, duf en kleurloos moeten zijn als je het ook stijlvol, kleurrijk en gezellig kan maken? Op onze verkoopborden staat een persoonlijke foto van de makelaar die het pand verkoopt. Zij staan in de schijnwerper, niet het kantoor. Onze makelaars amuseren zich en klanten voelen dat. We werken ook enkel op afspraak. Zo krijgen onze klanten onze volle aandacht. Die afspraak kunnen ze online rechtstreeks in onze agenda inplannen op het moment dat hen past. We willen als echte consultants onze klanten ondersteunen bij de koop of verkoop van een pand.”

Concept doortrekken in heel Vlaanderen

Tegen het einde van het jaar wil Emmanuel Louf 10 makelaars onderbrengen in de Habitat-hub in Wevelgem. Daarna wil hij het concept kopiëren naar andere centrumsteden in heel Vlaanderen. “De wereld is continue in verandering. Enkel hij die zich weet aan te passen, overleeft. Bij Habitat hebben we dat goed begrepen. Met onze unieke manier van werken, lopen we vooruit op de rest van de sector. We zijn klaar voor wat komt.”

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.