Home » News » Pralines van Chocolatier Vandenbulcke zijn West-Vlaams streekproduct.

Pralines van Chocolatier Vandenbulcke zijn West-Vlaams streekproduct.

Kortrijk, 9 september 2020 – Twee pralines van Chocolatier Vandenbulcke uit Kortrijk dragen vanaf nu het label van West-Vlaams streekproduct. De gekende Paardenkoppraline en de Cortryck praline zijn al sinds jaar en dag geliefd in de Leiestreek. Voortaan zijn ze dus ook officieel erkend als 100% streekproduct.  

Geïnspireerd door de Leiestreek 

De beide pralines hebben een sterke link met de regio. De vele paardenkoersen inspireerden de chocolatiers uit de streek die zich gingen specialiseren in de paardenkop-praline. Ze gebruikten een standaard moule van een paardenkop, vulden die met hazelnootpraliné en voegden een krokante toets toe. Iedere chocolatier legt zijn nuances daarbij anders.  

Op de unieke Cortryck praline schitteren de Broeltorens, de iconische gebouwen uit de thuisstad van Chocolatier Vandenbulcke. De praline is gemaakt met hazelnootpraliné gepofte rijst en is gehuld in fondant- of melkchocolade. Consumenten die de pralines van Vandenbulcke willen proeven, kunnen een bezoek brengen aan hun bedrijfswinkel.

Authentieke pralines op basis van familierecept 

Chocolatier Vandenbulcke is erg trots op hun twee streekproducten. “We staan volledig achter het 100% West-Vlaams initiatief. De mooie producten van eigen bodem verdienen meer aandacht”, zegt CEO Jelle Vandenbulcke. “De ambacht van chocolatier ligt ons ook nauw aan het hart. We zijn een familiebedrijf, geboren en getogen in de streek, met familierecepten die al meer dan 71 jaar gebruikt worden. Vandaag maken we nog steeds onze authentieke pralines en nieuwe creaties met dezelfde passie maar op industrieel niveau. Zo kunnen we onze pralines verdelen op grotere schaal.”  

Ontdek de Paardenkop en Cortryck op de site van West-Vlaamse streekproducten 
Lees hier meer over Bulckies World de reeks initiatieven rond duurzame chocolade van Chocolatier Vandenbulcke 


Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.