Pers­communicatie

Het juiste verhaal, bij de juiste journalist op het juiste moment. Bouw aan een stevige reputatie bij jouw doelpubliek.
Wij bieden

Full service B2B perscommunicatie

Bedrijven vertrouwen op Loud and Clear’s expertise in B2B PR gericht op technologie, industrie en energie. Voor deze bedrijven is PR een enorme toegevoegde waarde. Het is immers een ideale tool om een unieke vertrouwensband op te bouwen met hun doelpubliek.
De focus ligt bij B2B PR dus op concrete feiten en cijfers en op de behoeften en uitdagingen in de markt waarin je product of de dienst voorziet.  Vakbladen en nicheblogs, -websites of -influencers hebben ook meer ruimte en interesse voor achtergrond. Gepersonaliseerde content op maat van de kennis en interesses van de vakjournalist zijn een must in B2B PR.

Naamsbekendheid

Als de media je bedrijf regelmatig vermeldt, helpt dit om bekend te worden bij jouw doelgroep en het grote publiek. Het verhoogt je geloofwaardigheid en versterkt het je imago. Het geeft je verkopers een voet in de deur bij prospecten en maakt cold calling makkelijker.

Klantenrelaties en leads

Je kan heel wat geld uitgeven aan advertenties maar mensen worden steeds kritischer. Met PR zorg je dat je aanwezig bent in de bronnen die zij vertrouwen. Die objectieve verslaggeving biedt je klant zekerheid, geloofwaardigheid en versterkt zo je merk en de relatie met je klant.

Employer branding

PR-activiteiten kunnen ervoor zorgen dat medewerkers met (nog meer) trots voor je bedrijf werken. Aankondigingen zullen ook in hun omgeving weerklank vinden en je bedrijf aantrekkelijk maken voor toekomstige medewerkers. Dit kan je HR-afdeling het leven makkelijker maken.

Zelf aan de slag

Mediatraining en PR coaching

Wil je zelf aan de slag met perscommunicatie? Wil je een woordvoerder of team opleiden binnen je organisatie? Loud and Clear stoomt je klaar om succesvol te communiceren met de pers. Leer de kneepjes van het vak van een expert ter zake. We veklappen je met plezier onze tips voor succes.

Omdat we weten dat elke organisatie uniek is, bieden we verschillende formules aan:

  • Mediatraining, 1-on-1 of in groep
  • PR coaching, 1-on-1 op maat
  • PR program (online course)

Interesse in onze diensten

Onze PR-aanpak

Perscommunicatie, dat is het juiste verhaal, bij de juiste journalist op het juiste moment. En dat is precies wat je van Loud and Clear mag verwachten. We vertalen jouw verhaal naar een nieuwswaardig item voor de juiste journalisten. We bepalen het meest geschikte middel om jouw boodschap de nodige aandacht te geven in de media. Daarna bepalen we het ideale moment om jouw actie op te zetten. Zo bouw je aan een stevige reputatie bij jouw doelpubliek en sta je sterk in je schoenen, ook als het even mis gaat.

Doelstellingen en publiek bepalen

Om PR echt te laten renderen is het belangrijk om te weten wat je er precies mee wil bereiken en vooral bij wie. Tijdens een verkennend gesprek gaan we daar samen dieper op in.

Acties bepalen en inplannen

Op basis van het verkennend gesprek gaan we de geschikte persacties bepalen en voorbereiden. Een rondetafelgesprek, een persbericht, een blog, een persmoment … of misschien een combinatie van verschillende tactieken om de interesse te wekken van de juiste journalisten.
Timing is everything, ook in perscommunicatie. Eens we de acties in kaart gebracht hebben, plannen we de acties in op het meest ideale moment.

PR-acties uitvoeren

Als alle planning en voorbereiding achter de rug is, gaan we effectief aan de slag. We contacteren de media en volgen op. Daarbij houden we een open communicatie over de respons en feedback. We ondersteunen je ook met briefingdocumenten en speaking points zodat je goed voorbereid de journalisten te woord kunt staan.

Opvolging en rapportage

Nadat alle acties uitgevoerd zijn, bundelen we alle artikels en output in een overzichtelijk rapport. Daarin geven we ook mee wat goed gelopen is of beter kan in de toekomst. We geven ook tips mee hoe je als organisatie verder kunt bouwen aan je persrelaties en imago.